VIGTIGE KONTAKTNUMRE: Problemer med TV-signalet, Tlf.: 7587 2144 | Problemer med Bredbånd el. Telefoni, Tlf.: 7070 4040 ..... Læs mere

Det er vigtigt for os, at medlemmerne af Jellingnet har det fulde billede af situationen i forhandlingerne mellem Yousee og Discovery, og vi vil derfor gerne, kort, opsummere nogle væsentlige pointer omkring de forhandlinger, som mange af gode grunde følger med stor interesse.

Yousee arbejder hen imod, at du ikke skal betale for noget, du ikke ser.
Der er fortsat mange medlemmer, der foretrækker faste tv-pakker, og vores fornemmeste opgave er sammen med Yousee, at sikre en rimelig pris til vores medlemmer. Tv-kanaler bliver fortsat dyrere for distributørerne, og derfor skal de faste pakker sammensættes, så de indeholder godt indhold til priser, der afspejler den reelle værdi.
Som medlem af Jellingnet bør du grundlæggende betale for det tv, du ser – og nu bevæger tv-markedet sig i retning af mere og mere valgfrihed for den enkelte

Det er ikke rimeligt, at sport bruges som løftestang for forhandlinger
Yousee bliver ofte mødt med krav om, at hvis de vil have kanaler med vigtige sports rettigheder i pakkerne, så skal de også tage en række andre kanaler med i købet. Samtidig bliver sports rettigheder ofte fordelt på en række forskellige tv-kanaler, så behovet for store pakker stiger. Det er ikke i tv-kundernes interesse, når de vigtigste sports rettigheder bruges til at sælge kanaler med aftagende seertal.

Yousee har forhandlet og forhandler stadig med Discovery Networks.
Yousee vil meget gerne tilbyde Discovery Networks indhold i vores tv-løsning, ikke mindst landsholdets kvalifikationskampe. Derfor har YouSee arbejdet på flere forskellige modeller i forhandlingerne. Både med Discoverys indhold som en del af Bland Selv og også modeller, hvor f.eks. landsholdets kvalifikationskampe fortsat er en del af de faste pakker.

For Yousee handler denne situation om, at de fortsat kan levere det bedste og mest fleksible tv- og streamingprodukt til deres kunder. Det er derfor også vigtigt, at understrege, at Yousee naturligvis helst vil finde en løsning, der sikrer, at landsholdets kvalifikationskampe og al det andet indhold fra Discovery Networks fortsat er tilgængeligt for alle Yousee´s kunder. Det forhandler Yousee fortsat med Discovery Networks omkring. Men situationen er lidt mere kompliceret end det, for samtidig vil Yousee ikke blive ved med, at hæve priserne på de faste tv-pakker for at fastholde indhold, som bliver set mindre og mindre.

I disse år får vi meget mere indhold at vælge imellem. Og mange af os bruger lige så meget (eller mere) tid på, at streame indhold fra et væld af forskellige tjenester, som på at se de største danske tv-kanaler ”live”.

De ændrede medievaner stiller også nye krav til tv-industrien, der er under stor forandring. Og det er i dette lys, at man skal forstå de aktuelle forhandlinger mellem Discovery Networks og YouSee. Det handler grundlæggende om tilpasning til vores ændrede tv-vaner.

Ændrede tv-vaner – kunderne vil selv bestemme
Færre ønsker i dag de store traditionelle tv-pakker, som igennem en årrække er blevet større og større – og dyrere og dyrere – og flere vælger, at supplere en mindre tv-pakke med streamingtjenester eller også fravælger de helt tv-pakken. Denne grundlæggende ændring af medievanerne er i særdeleshed gået ud over de store tv-pakker og de mange nichekanaler, som kun findes der.

Selvom seervaner har ændret sig, og færre kunder ønsker store, faste tv-pakker, ser Yousee en tendens til, at kanalejerne hvert år forventer højere betaling for deres kanaler. Denne tendens har betydet, at der er blevet skabt en negativ spiral af prisstigninger og kundeafgang.

Sport er meget dyrt og meget populært hos nogle.
De dyre sports rettigheder er med til, at gøre situationen mere kompliceret. For selvom vi streamer mere, så ser vi fortsat sport live. Derfor er sports rettigheder afgørende, når vi vælger en tv-løsning.
Samtidig bliver sports rettigheder dyrere og dyrere. Og det skaber yderligere udfordringer, da YouSee som tv-distributør ofte bliver mødt med krav om, at hvis de vil inkludere kanaler med vigtige sports rettigheder i pakkerne, så skal de også tage en række andre kanaler med i købet.
Sports rettigheder bliver også ofte fordelt på en,  række forskellige tv-kanaler for at gøre endnu flere kanaler ”uundværlige”, så behovet for store pakker stiger. Det opleves irriterende for mange seere og medvirker til, at sports rettigheder bliver ved med at stige i pris.

Der er fortsat mange kunder, der foretrækker faste tv-pakker. Yousee´s fornemmeste opgave er derfor at sikre en rimelig pris til deres kunder, og det er helt sikkert ikke i deres interesse, når de vigtigste sports rettigheder bruges til at sælge kanaler med aftagende seertal. 

Alle skal kunne se fodboldlandsholdet
Når det kommer til distribution af de tv-kanaler, der har vigtige folkelige sports rettigheder på programmet, har Yousee kun ét ønske; nemlig at kunden har adgang til den bedste sport på tv.
Derfor har Yousee i det halve år, de har forhandlet med Discovery Networks, arbejdet på flere forskellige fremtidige modeller. Yousee har bl.a. tilbudt at forsætte med flere af Discovery Networks kanaler, herunder Kanal 5, i de faste tv-pakker. Men når de mødes af en “alt eller intet”-tilgang i forhandlingerne, hvor de vigtigste sports rettigheder bruges som løftestang for kanaler med aftagende seertal og i nogle tilfælde færre rettigheder, så er det også nødvendigt at kæmpe imod på vegne af Yousee´s kunder.

Det har efterladt Yousee i en svær situation. Hvert år i september fortæller Yousee normalt, hvordan tv-pakkerne er sammensat og prissat for det kommende år. I år har Yousee desværre ikke kunne finde en løsning med Discovery Networks inden for den fastsatte deadline, hvilket har resulteret i usikkerhed omkring indhold og priser.

Yousee har haft et langvarigt samarbejde med Discovery Networks, og det ønsker de fortsat at have. I de seneste uger har Yousee igen mødtes med Discovery Networks, og de håber fortsat, at de kan finde en aftale, så de kan tilbyde Discovery Networks indhold i vores tv-løsning.

Yousee vil gerne understrege, at det for Yousee er afgørende at sikre deres kunder både fornuftige priser på indholdet og en større grad af valgfrihed i en fremtidig aftale. Der er derfor lagt op til svære forhandlinger, og det kan være, at de ikke når at lande en aftale inden nytår.

Fortsat masser af sport
Uanset hvordan forhandlingerne med Discovery Networks ender, vil du som medlem af Jellingnet fortsat have adgang til en masse sportsindhold. Du kan stadig følge herrelandsholdet i deres kvalifikation til EM i fodbold i efteråret og EM-slutrunden til sommer. Alle kan se masser af OL. Og vi tilbyder hele Premier League, Champions League og de fleste Superligakampe – også til næste år samt Tour de France, Wimbledon, alle løb fra Formel 1 og meget, meget mere.

I nedenstående links finder I en detaljeret sportsoversigt samt en folder, hvor du kan læse om den nye og spændende underholdning, Yousee tilbyder i 2020.

  Detaljeret sportsoversigt

  Læs folder

VIGTIGT:
Vi i Jellingnet vil naturligvis løbende opdatere vores medlemmer, efterhånden som informationerne tilgår os, og da vi er ikke part i sagen, har vi derfor af gode grunde, ikke mulighed for at kommentere på hvad der skrives i pressen. Når forhandlingerne er endeligt afsluttet, melder vi naturligvis ud på hjemmeside, nyhedsmail,  vores Jellingnet App og på “Det sker i Jelling” på Facebook.